09/18/12 16:18
(http://www.klassa.bg/)

Станка Златева спира с борбата за година

Двукратната олимпийска вицешампионка Станка Златева прекратява временно състезателната си кариера. Това потвърди треньорът й Симеон Щерев, който е желан силно от канадската федерация по борба.
По този начин сливналийката няма да участва на световното първенство в Канада в края на месеца. Златева ще почива и през следващата година. Предстои да се подложи на операция до седмица-две, след което ще се възстановява.
През това време най-добре представилият се български спортист в Лондон ще обмисля дали да продължи кариерата си в търсенето на така жадуваната първа олимпийска титла.
Ако вземе решение да остане на тепиха, от 2014 година Станка ще започне подготовка за Олимпиадата в бразилския град Рио де Жанейро през 2016 година.
След участието си на летните олимпийски игри в Лондон Станка Златева бе заявила, че обмисля възможността да спре със спорта. Тя остана изключително разочарована от сребърния медал, който спечели в английската столица.
Освен двата сребърни медала на олимпийски игри Станка Златева е спечелила пет световни и пет европейски титли.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване