09/21/12 12:46
(http://radiomilena.com/)

Георгиева: Кризата в еврозоната си отива

kristalina georgieva 300x199 Георгиева: Кризата в еврозоната си отиваИма сигнали, че кризата в еврозоната е към края си. Това заяви по време на лекцията си „Бъдеще за България” във Варна еврокомисарят по въпросите за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева. По думите й през последните седмици има три много обнадеждаващи признака за излизане на кризата, предаде КРОСС.

Първият е решението на Европейската централна банка да изкупува без ограничения облигации на затруднени страни в еврозоната. Казахме на света – ние, европейците от страните от еврозоната, имаме една голяма базука – вижте я, можем да гръмнем с нея, за да си пазим нашата валута. Това силно успокои пазарите, посочи Георгиева.

Вторият положителен показател е решението в Германия да се разреши немско участие в Европейския механизъм за стабилност.

„Освен това видяхме един много важен политически сигнал в Холандия с изборите, които доказаха, че въпреки трудностите европейците са за единна Европа. Това означава, че можем да гледаме малко по-оптимистично на бъдещето“, каза Кристалина Георгиева, уточнявайки, че кризата е еврозоната е част от една по-комплексна криза.

По думите й обаче тези позитивни резултати не бива да ни успокояват, защото дълговите нива са все още високи, а Европа има проблем с конкурентоспособността.

„Трябва да се мисли и за по-голяма икономическа интеграция, банков съюз и по-голямо политическо обединение“, подчерта тя.

 Георгиева: Кризата в еврозоната си отива

bookmark Георгиева: Кризата в еврозоната си отиваsvejo Георгиева: Кризата в еврозоната си отиваgoogle Георгиева: Кризата в еврозоната си отиваdelicious Георгиева: Кризата в еврозоната си отиваstumbleupon Георгиева: Кризата в еврозоната си отиваfacebook Георгиева: Кризата в еврозоната си отиваСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване