09/22/12 17:50
(http://radiomilena.com/)

Поморие чества Независимостта на България

На 22 септември България чества едно значимо събитие от новата си история. На тази дата през 1908 г. страната ни, една от най-старите в Европа, обявява своята независимост. Благодарение на това България издига международния си авторитет и се превръща в равноправна на другите европейски държави. Страната ни става пълноправен участник в международните отношения.
Поморие отбеляза 104-та годишнина от обявяването на Независимостта на България. Тържественият ритуал се проведе на главната улица с поднасяне на венци и цветя на паметната плоча на участниците в борбата за Национално освобождение. Бяха пуснати пред църквата „Рождество на Пресвета Богородица” три бели гълъба, символизиращи свободата и мира .
След приключването на ритуала честванията продължиха на пристанището. Слово за значимостта на този ден произнесе Добринка Желязкова, учител по история. Мила Николова, ученичка от СОУ „Иван Вазов” прочете Манифеста на Фердинанд , с който е провъзгласена Независимостта на България на 22 септември 1908 г. в църквата „Св. Четиридесет мъченици“ в старопрестолния град Велико Търново. В празничната програма взеха участие Фолклорната група ”Пей, сърце” към Клуб на пенсионера в квартал „Свети Георги” и Стойка Лазарова от Групата за автентичен фолклор.
След официалната част се проведоха състезания по риболов-финален етап от есенните спортни игри за хора с различни рвъзможности. В тях взеха участие възпхитаниците на СУПЦ с.Бата и Дружеството на хората с увреждания „Елпида” гр.Поморие.

 Поморие чества Независимостта на България

bookmark Поморие чества Независимостта на Българияsvejo Поморие чества Независимостта на Българияgoogle Поморие чества Независимостта на Българияdelicious Поморие чества Независимостта на Българияstumbleupon Поморие чества Независимостта на Българияfacebook Поморие чества Независимостта на БългарияСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване