09/23/12 08:15
(http://radiomilena.com/)

Илия Ангелов с троен празник на „Златен кестен“ – награда, рожден ден и сватба

iliq angelov 300x225 Илия Ангелов с троен празник на Златен кестен   награда, рожден ден и сватба

снимка: Валентин Велчев

Вокалът на култовата група „Диана Експрес” Илия Ангелов стана големият победител в тазгодишното 19-о издание на фестивала „Златен кестен” в Петрич. Певецът спечели втора награда в конкурса за нова популярна песен с авторската си балада „Илюзия” по стихове на Надежда Захариева. Това бе единствената награда, която остана в България, тъй като първо място спечели Давид Гром от Словения за песента Lepa si moja по музика на македонския композитор Григор Копров, текст на Таня Жагар от Словения и аранжимент на Владимир Дойчиновски – Македония. Статуетката му бе връчена от кмета на Петрич инж. Вельо Илиев. Освен че взе наградата, Илия Ангелов имаше още два хубави повода да почерпи приятели и колеги – броени минути след като завърши фестивалът, започна 57-ия му рожден ден, а певецът се похвали, че наскоро се е оженил за приятелката си – поетесата Таня Бойчева.

Две първи награди бяха връчени в конкурса за млади изпълнители – едната отиде при Калоян Николов, познат от музикалното реалити X factor, а другата – при представителката на Украйна София Павличенко. Втора награда бе присъдена на звездата от „Мюзик Айдъл” Преслава Мръвкова, а трета остана Веселина Дебренлиева от Сандански.

Истински фурор предизвика появата на изпълнителя на актуалния хит „Дим да ме няма” Владимир Ампов – Графа. Цял Петрич се събра на площада, за да види и чуе рецитала му на „Златен кестен 2012”. Тълпи от деца от часове по-рано бяха окупирали сцената в очакване да видят своя любимец. Певецът беше посрещнат като Майкъл Джексън в града, а и той се раздаде подобаващо на хилядната публика, като ги зарадва с най-популярните си песни. Компания на сцената му правеха диджей Борче и неустоимите Теа и Индира.

Водещи бяха Илияна Попова и Драгомир Драганов. Иво Дамянов се погрижи за сцената, осветлението и озвучаването. Организатор и продуцент е Община Петрич, а хотел и телевизия Бац бяха сред спонсорите на събитието. Концертите бяха заснети от TV1 и ще бъдат излъчени на запис по телевизията.

 

 Илия Ангелов с троен празник на Златен кестен   награда, рожден ден и сватба

bookmark Илия Ангелов с троен празник на Златен кестен   награда, рожден ден и сватбаsvejo Илия Ангелов с троен празник на Златен кестен   награда, рожден ден и сватбаgoogle Илия Ангелов с троен празник на Златен кестен   награда, рожден ден и сватбаdelicious Илия Ангелов с троен празник на Златен кестен   награда, рожден ден и сватбаstumbleupon Илия Ангелов с троен празник на Златен кестен   награда, рожден ден и сватбаfacebook Илия Ангелов с троен празник на Златен кестен   награда, рожден ден и сватбаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване