09/23/12 05:54
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Полицаите излизат на протест за по-високи заплати

Полицаите започват днес протеста си след отказа на финансовия министър Симеон Дянков да увеличи заплатите им с исканите от тях 25%. 

Стачката на полицаите ще започне в 16 ч. днес в градинката пред МВР. 45 минути по-късно демонстрантите ще тръгнат на шествие до Министерството на финансите. В 18 ч. те ще се върнат пред сградата на МВР.

Протестът ще продължи до 21 ч.

Стачните действия ще бъдат подновени в понеделник, 24 септември. Протестиращите ще се съберат в 8.20 ч. пред сградата на МВР. Митингът ще продължи до 10.20 ч.

В отговор на искането за увеличаване на заплатите Дянков предложи сделка: по-високи заплати с 11.7%, ако служителите на МВР се откажат от привилегиите си.

Сред тях са повече дни платен годишен отпуск – 52 работни дни, и обезщетение в размер на 20 заплати при пенсиониране.

В петък министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че от един месец насам води разговори със Симеон Дянков. По думите му може да се очаква увеличение на заплатите на полицаите, но допълнителните средства трябвало да дойдат от вътрешни компенсаторни механизми.

Исканията за 25% увеличение са “нереалистични”, допълни той и обясни, че ръстът на възнагражденията може да е с около 5-7%. 

The post Полицаите излизат на протест за по-високи заплати appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване