09/23/12 14:29
(http://radiomilena.com/)

Премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас

 

rekonstrukciq pat2 1024x711 Премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на пътя Слънчев бряг   Бургас

Премиерът Борисов и министър Лиляна Павлова инспектираха работата по разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас в участъка между бургаския квартал Сарафово и град Поморие.

В момента съществуващият път е двулентов, като разрастващите се туристически комплекси в някои участъци са в непосредствена близост до пътя. С цел осигуряване на безопасни условия за движение е предвидено да се изгради 4-лентов участък с разделителна ивица от к. к. Слънчев бряг до кв. Сарафово. На първия етап дължината на пътния участък, който ще бъде разширен, е 2,672 км. Ремонтът е на стойност близо 6,3 млн. лв. с ДДС. Средствата са от републиканския бюджет, съобщиха от пресцентъра на бургаската община.

„Това е изключително тежко трасе, с много жертви. Огромен е трафикът, който идва от магистрала „Тракия“ към Слънчев бряг и за съжаление толкова години не е правен. Не само, че не е правен, но нарочно са пуснали хората да купят земите в тези региони и само обхода на Ахелой, отчуждителните процедури, са над 20 млн. лв.“, каза премиерът Борисов. Той допълни, че в средата на октомври предстои завършването и на други пътни участъци по Южното Черноморие – от Бургас към Резово и Синеморец.

„Във време, в което се разпадат държави, в което нашите съседи банкрутираха като страни, ние благодарение на това, че абсолютно всички европейски програми за България работят, нямаме спрени програми и правим големите инфраструктурни проекти. Сега за следващата година всичко, което има в хазната, го събираме за учителите да им увеличим заплатите, на докторите, на пенсионерите, минималната работна заплата, и трябва да изцедим възможностите на бюджета с по-големите приходи, които имаме и за тези пътища, които са структуроопределящи за икономиката“, допълни Борисов.
Разширението на пътя се изпълнява от ДЗЗД „Трейс Слънчев бряг”. На инспекцията присъстваха още кметовете на Бургас Димитър Николов и на Поморие Иван Алексиев, областният управител Константин Гребенаров, народни представители от ПП ГЕРБ, представители на АПИ.

pat sarafovo pomorie 1024x685 Премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на пътя Слънчев бряг   Бургас

rekonstrukciq pat1 1024x737 Премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на пътя Слънчев бряг   Бургас

 Премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на пътя Слънчев бряг   Бургас

bookmark Премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на пътя Слънчев бряг   Бургасsvejo Премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на пътя Слънчев бряг   Бургасgoogle Премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на пътя Слънчев бряг   Бургасdelicious Премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на пътя Слънчев бряг   Бургасstumbleupon Премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на пътя Слънчев бряг   Бургасfacebook Премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на пътя Слънчев бряг   БургасСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване