09/23/12 14:42
(http://www.klassa.bg/)

Хора на Кунева разкриха нарушения при полета с Бистришките тигри до Варна

Заявката за полета с правителствения самолет на Бистришките тигри да Варна е направена на 1 август – три дни след полета. Това заяви в неделя  Сергей Петков,  член на Националния съвет на партията "Движение България на гражданите". Петков, който е авиоинжинер, се позова на документ, получен след поискване от Авиоотряд "28".  На 28 юли  отборите "Витоша – Бистрица", в който играе Бойко Борисов и "Чавдар – Етрополе", който е собственост на депутата от ГЕРБ Емил Димитров летяха с  правителствения самолет до Варна, където се проведе приятелски мач между двата тима.
Петков поясни, че има подправяне на документацията, тъй като в началото полетът с футболистите е заявен като празен (без пътници), след което има задраскване в задачата за полет и е обявен като обикновен. Според експерта  Авиоотряд "28" не може да изпълнява такъв и затова от партията на Кунева предполагат, че полетът е изпълнен като държавен. Подобна фалшификация на документи е достатъчна да падне премиер в нормална държава, каза проф. Велислав Минеков, член на НС на партията.
Петков обясни, че  в авиацията има логически стъпки, които следват една след друга и че всеки полет се следи от Евроконтрол. Трябва да има заявка, заповед, задача за полет, изпълнение на полета, попълване на техническия и летателен дневник, който е пронумерован и прошнурован и подплатяване с фактури, посочи Петков. Той  предположи, че е имало телефонно обаждане, за да се извърши нарушението.
От партията призоваха парламентарната комисия на Яне Янев, която разследва корупцията по високите етажи на властта, да се заемат с този случай.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване