09/24/12 15:32
(http://www.klassa.bg/)

ManpowerGroup: Бизнесът няма стратегия за работната сила

Стратегията за работната сила не е приоритет сред глобалните компании, установи ново проучване на ManpowerGroup. 78% от анкетираните работодатели или нямат стратегия за работната сила или се борят, за да я въведат.
"Всички фирми, малки и големи, се нуждаят от стратегия за човешкия капитал, за да успеят в Човешката ера", каза Оуен Съливан, изпълнителен вицепрезидент и председател Specialty Brands в ManpowerGroup.
"Без стратегия за структуриране на гъвкави модели на работа е невъзможно да се настрои колебаещото се търсене на продукти и услуги. Печелившите компании са в състояние да идентифицират и наемат правилния микс от служители на непълно работно време, на пълно работно време и квалифицирани таланти, които да посрещнат нуждите както в реално време така и в бъдеще".
В световен мащаб само 38% от анкетираните смятат Човешките ресурси за пълноправен партньор на бизнеса. Резултатите от новия доклад посочват също нестабилността, която заплашва малките и средни предприятия (МСП), които изискват правилната рамка и ресурси, необходими, за да растат.
Улесняването на растежа на МСП, които играят важна роля в поддържането на икономиките, е една препоръка, представена на Световния икономически бизнес форум - 20 (B20) от работната група по заетост по време на срещата на върха на лидерите на Г-20 в Мексико през юни т.г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване