09/24/12 08:57
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Без опозиция в беларуския парламент

Нито един беларуски опозиционер не влиза в парламента. Това показват резултатите от парламентарните избори, които се проведоха вчера, съобщи lenta.ru.

Избрани са 109 от 110 депутати в парламента. Почти всички те подкрепят президента Александър Лукашенко.
Сред избраните има трима комунисти и един член на Аграрната партия, които по време на предизборната кампания са демонстрирали лоялност към властта.

Опозиционерите, от своя страна, обвиниха властите, че са посочили неверни данни за избирателната активност. Според официалните данни те са 74,2%. Изборите бяха обявени за успешно проведени още в 14.00 часа местно време, след като до този момент участие са взели над 50% от гласоподавателите.

26% от гласувалите пък са направили това предсрочно, съобщи Централната избирателна комисия.

„Във всички големи учебни заведения и предприятия е получена информация, че хората са принудени със заплахи да участват в избирателния процес. Предварително са гласували студентите от чужди градове, обитателите на общежития, военните, работници в държавни предприятия и осъдените на лишаване от свобода“, написаха те на сайта “Хартия’97″.

В навечерието на изборите двете главни опозиционни партии – Обединената гражданска партия и Беларуският народен фронт, призоваха за бойкот на изборите, като заявиха, че те в никакъв случай не са прозрачни и демократични. Те имали за цел само да затвърдят властта на Лукашенко, който през 2010 г. беше преизбран за четвърти мандат.

След президентските избори хиляди противници на Лукашенко протестираха по улиците на Минск против изборните измами. Много от демонстрантите бяха арестувани. Единадесет от тях все още излежават присъди.

The post Без опозиция в беларуския парламент appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване