09/24/12 12:17
(http://radiomilena.com/)

Бойко Борисов преряза лентата на Пловдивския панаир

Министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата и откри 68-то издание на Международен технически панаир в Пловдив. В словото си той подчерта увеличения инвеститорски интерес към страната ни.

В приветствието си към изложители и посетители, премиерът Бойко Борисов каза, че е факт, че в най-тежката криза в света над 1200 фирми участват в този панаир, като тази година изложителите са със 127 повече от миналата година, заяви Борисов при откриването. Две са причините за по-силния интерес – първата, че Пловдивският панаир се управлява добре и предизвиква интерес у изложителите, а втората, че България се ползва с уважение в света със стриктната си фискална дисциплина, заяви премиерът.

В словото си той каза още, че три държави в света, които спазват критериите на тази дисциплина – България, Дания и Белгия. „България, макар и малка, е с най-ниски данъци в ЕС и е от малкото държави, които не се изкушават да ги вдигнат. Инвеститорите все повече идват в България, защото виждат, че се подобрява инфраструктурата, защото са ниски данъците и заради финансовата политика. В момента много държави, които по-рано бяха за пример, са банкрутирали“, каза Борисов и пожела повече сключени договори по време на изложението, особено в сферата на енергийната ефективност.

120 гълъба излетяха в небето след приветствието на премиера като символ за бъдещето на Пловдивския панаир и по случай 120-годишнината от първото изложение.

 Бойко Борисов преряза лентата на Пловдивския панаир

bookmark Бойко Борисов преряза лентата на Пловдивския панаирsvejo Бойко Борисов преряза лентата на Пловдивския панаирgoogle Бойко Борисов преряза лентата на Пловдивския панаирdelicious Бойко Борисов преряза лентата на Пловдивския панаирstumbleupon Бойко Борисов преряза лентата на Пловдивския панаирfacebook Бойко Борисов преряза лентата на Пловдивския панаирСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване