09/24/12 13:13
(http://www.klassa.bg/)

Все повече чужденци осиновяват българчета

Международните осиновявания стават все повече, съобщи пред БТА  Милена Първанова, директор на дирекция "Международни осиновявания" към Министерството на правосъдието. Миналата година министърът на правосъдието е дал 287 съгласия за осиновявания, като в една процедура са били включени няколко деца. Така осиновените са 330. През последните три години най-много деца са осиновени в Италия. Следват ги САЩ, Канада, Франция, Германия и Швеция. Всяка процедура трае от няколко месеца до 3-4 години. Определящи са характеристиките на детето, което приемното семейство иска да осинови, смята Първанова. Тя коментира, че осиновителите от чужбина възприемат като празник приемането на дете в семейството си. От началото на тази година до 30 юни са осиновени 342 деца.  За същия период (януари - юни) през 2011 г. са осиновени 494 деца. Осиновените през 2011 г. деца са 952, а през 2010 г. - 950 деца, съобщават още експерти от Агенцията за социално подпомагане (АСП), цитирани от БНР.  През 2011 г. от български граждани са осиновени 91 деца с увреждания, информираха от АСП.
В края на миналата година във всичките социални домове, които са 31 на брой, е имало 3 800 деца, от които момчетата са били повече. Едва 2% са сираците.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване