09/24/12 12:11
(http://radiomilena.com/)

Околна среда: много европейци продължават да бъдат изложени на опасни вещества във въздуха

В своя доклад „Качество на въздуха в Европа — доклад за 2012 г.“, публикуван днес,  Европейската агенция за околната среда (ЕАОС) разглежда излагането на гражданите на замърсители на въздуха. Докладът дава „моментна снимка“ на качеството на въздуха в Европа. Той има за цел да послужи при разработването на по-ефективни политики за чист въздух.

 

Над една трета от жителите на европейските градове са изложени на високи концентрации на прахови частици (ПЧ) във въздуха. Праховите частици са един от най-сериозните замърсители, които вредят на човешкото здраве, тъй като те проникват в чувствителни части на дихателната система. През последните десетилетия ЕС бележи успехи в намаляването на замърсителите във въздуха, които са източник на киселинно съдържание. Днешния доклад, обаче разкрива, че в много райони на Европа не са решени проблемите с концентрацията на ПЧ и с озона близо до земната повърхност.

 Околна среда: много европейци продължават да бъдат изложени на опасни вещества във въздуха

bookmark Околна среда: много европейци продължават да бъдат изложени на опасни вещества във въздуха svejo Околна среда: много европейци продължават да бъдат изложени на опасни вещества във въздуха google Околна среда: много европейци продължават да бъдат изложени на опасни вещества във въздуха delicious Околна среда: много европейци продължават да бъдат изложени на опасни вещества във въздуха stumbleupon Околна среда: много европейци продължават да бъдат изложени на опасни вещества във въздуха facebook Околна среда: много европейци продължават да бъдат изложени на опасни вещества във въздуха Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване