09/24/12 22:23
(http://e-vestnik.bg/)

Пак ли ще се пляскаме?

Румен Белчев

От времето, когато Алековите депутати се биеха в гърдите, че те на това, Австрия, митническа война ще є обявят, та чак до миналата седмица подобен патриотически подем и възторг по нашите земи не бе имало. Добре, че бе вицепремиерът Дянков да ни умие очите и да събуди левът наш балкански в душите. Газетите добросъвестно цитираха думите му по адрес на руския енергиен гигант, заплашил ни с огромна неустойка - “Ако трябва, пак ще ги пляскаме”!

Това, за пляскането - добре. Но защо - “пак”? Кога друг път сме ги шамарили? Нещо не можем да си спомним!

Разгръщаме газетите - може пък там да е останала следа от някой шамар - за историята! Ето едно подозрително антрефиленце в “СТАНДАРТ” - “Баща наби учител, шамаросал сина му”. Може би учителят е руснак? Не става ясно.

Поглеждаме наслуки “24 ЧАСА”. “Пиян абитуриент наби шеф на спешно отделение”. Пак са плющяли шамари, но дали докторът е бил от руски произход? Пак не става ясно.

Ясно е поне, че у нас всички конфликти се решават с шамари - даже си имаме и ценоразпис - четем го в “ТЕЛЕГРАФ” - “100 лв. глоба за 2 шамара”. По петдесетачка на пляскане - кво му плащаш!

По-сложен казус открива “24 ЧАСА” в Люлин - там шамарите са придружени и с друго - “2-ма уринират по кола, бият съсед”.  Услугата е две в едно - първо - да пуснем по една вода, после - бой на спокойствие!

При положение, че хората се шамаросват за щяло и нещяло, никаква изненада не е информацията в “ПРЕСА” - “Преброиха 120 000 частни охранители”. Значи така - армията, която ще ни защитава от външни врагове - 30 000 с генералите барабар, охранителите, защитаващи ни от вътрешни - четири пъти повече!

И как да не е така, след като и духовните ни водачи се държат непристойно - поне според газетите. “Максим буйства в болницата” - твърди “ВСЕКИ ДЕН”. Става въпрос за почти стогодишния патриарх Максим - и той раздавал юмручно правосъдие!

Да не говорим за възкръсналите национални герои - в държава, в която на всяка копка излиза по вампир, възкресението не може да е чудо. Но хвърляме едно око на вестникарската сергия - о, чудо в “ТЕЛЕГРАФ”! “Революционери и поети възкръснаха като рапъри”!

Как ли се рапира “Майце си”?

Но да не гадаем - възкръсналият рапър-революционер хич не си поплюва - “Ботев би Азис” - радва ни телеграфната газета. Тъкмо да си речем, че най-после някой се престраши да направи това, което на доста хора им идва на ум, и разбираме, че тетрадките с Ботев на корицата се били продавали повече от тия, с образа на Васко от Костинброд…

И не само шамари хвърчат у нас под път и над път - реки от кръв се леят по футболните терени! В съвсем буквалния смисъл! Вижте “24 ЧАСА” - “Намазаха с кръв гредите на “Лаута”! Слава Богу, не човешка - има си и снимка на прясно заклано агне пред вратата, а с кръвта му намазали гредите “за здраве и успехи”… Имало и поп - само че той май никого не е набил, или поне за това не става дума в дописката. Ако тоя работа хване дикиш и “Локо” от Пловдив почне да бие пред кървавите си врати, жална им майка на агнетата!

Не е зле и министърът Дянков да си намаже с кръв вратите на министерството - хем за здраве и късмет, хем - за да посплаши руснаците, когато идват, за да ги напляска!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Публикувана на 09/24/12 22:23 http://e-vestnik.bg/15689/pak-li-shte-se-plyaskame/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване