09/24/12 13:07
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев издигна кандидатурата на Ирина Бокова за втори мандат

Росен Плевнелиев издигна официално кандидатурата на Ирина Бокова за втори мандат като генерален секретар на Организацията за образование, наука и култура на ООН – ЮНЕСКО, предаде БНР. Президентът е на работно посещение в САЩ и участва в  67-та сесия на Общото събрание на ООН. През септември 2009-а българският дипломат Ирина Бокова бе официално избрана за генерален директор на ЮНЕСКО. А през 2013 г. започва процедурата за избор на нов генерален секретар на организацията.
Росен Президентът участва в официалното откриване на пленарното заседание на Глобалната инициатива на Бил Клинтън.  Нашият държавен глава откри учебната година на българските училища в Ню Йорк и отбеляза Деня на независимостта на страната ни с българската общност там. Той ще присъства на откриването на среща по върховенството на закона на национално и международно ниво.
В Ню Йорк Плевнелиев се срещна с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, който изтъкна ролята на България за намиране на мирен изход от кризата в Сирия. В централата на ООН Плевнелиев ще има среща и с представители на еврейски организации, и ще разговаря с президента на Косово Атифете Яхяга.
Българският държавен глава ще присъства и на приема, даван от президента на САЩ Барак Обама, в чест на лидерите- участници в 67-та сесия на ОС на ООН, съобщи прессекретариатът му.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване