09/25/12 15:48
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

2700 студенти в София без общежитие

1190 студенти от Софийския университет и 1500 от УНСС остават извън класираните за общежитие, показват справки на двата най-големи университета. Третият ВУЗ с много студенти в столицата – Техническият, е успял да настани всички кандидати за студентска квартира.

В СУ 334 от останалите под черта са първокурсници, останалите са студенти в по-горни курсове.

Най-трудно е класирането за общежитие в Юридическия и Медицинския факултет. В ЮФ първокурсниците влизат с минимален успех 5.25, а в МФ – с 5.08. Студентите в по-горни курсове се класират с 4.88 (МФ) и 4.72 (ЮФ).

С най-нисък успех се взема стая в Биологическия факултет и Факултета по математика и информатика. Там големите студенти се класират със среден успех под 3.90.

В УНСС некласираните към момента са 1500, каза шефът на поделение „Студентски столове и общежития“ в универсиета Иван Чавдаров. По всяка вероятност повечето студенти ще бъдат настанени, но в блокове на други висши училища, където има свободни места.

В УНСС минималните балове на класираните са: 4.00 за магистри, 4.85 за бакалаври в IV курс, 4.81 за бакалаври в III курс и 4.63 за второкурсници.

 

The post 2700 студенти в София без общежитие appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване