09/25/12 10:26
(http://www.klassa.bg/)

Нов филм за Фреди Мъркюри

Днес официално излиза новият документален филм за Фреди Мъркюри озаглавен The Great Pretender (в превод "Големият преструвко") .

Иметое е заето от известната песен на Фреди от 1987 г. (оригиналът й е на Платърс) и много добре синтезира смисъла на филма. Лентата си поставя амбициозната цел поне да се опита да разкрие истинското лице на гениалния певец, много различно от онова, познато на публиката.

Едва ли някой може да изгради по-автентичен портрет на Фреди от режисьора и продуцент на филма Рис Томас, който е сигурно най-големият фен и експерт по всичко, свързано с "Куин".

Томас е успял да събере много непоказвани досега или редки кадри, най-ранните от които връщат зрителя в 1976 г., и да ги представи за първи път в HD формат.

Сред най-интересните моменти във филма са откъс от неиздадения дует на Фреди Мъркюри с Майкъл Джексън There Must Be More To Life Than This, съвместните записи на Фреди с Род Стюърт за демото на неиздадената песен Take Another Piece Of My Heart от 1984 г. и изпълнението на Мъркюри с Кралския балет от 1979 г., неизлъчвано досега в пълния си вид.
Архивните кадри от редки интервюта с Фреди, концерти, снимки за видео клипове и непоказван личен материал обхващат живота на фронтмена извън сцената, кариерата му с "Куин" и соловите му проекти.

Томас дори открива в Австралия първото заснето интервю на Фреди от 1976 г. Една от най-ценните му находки са и десет кутии с филмови ленти от 39-ия рожден ден на певеца, заснети в нощен клуб в Мюнхен през 1985 г. Оригиналните кадри са били предназначени за клипа към песента Living On My Own, но звукозаписната компания на Фреди набързо ги забранява, заради травеститския им характер. Специално за излизащия на DVD и Блу-рей филм са заснети и интервюта с Монсерат Кабайе, членовете на Куин Брайън Мей и Роджър Тейлър, мениджъра на групата Джим Бийч, композитори, текстописци и много други.

В допълнение към всичко това, в лентата са намерили място и отрязани кадри от снимачните сесии на клиповете I Want To Break Free, One Vision, Days Оf Our Lives, I Want It All, A Kind Of Magic, Princes Оf Тhe Universe, Born To Love You, Great Pretender, Made In Heaven и Who Wants To Live Forever.

Три седмици преди излизането на филма се появиха и албумът Barcelona: Special Edition, в който са запазени оригиналните гласове на Фреди и Монсерат, но музиката е презаписана от 80-членен симфоничен оркестър, както и богато илюстрованата книга The Great Pretender.

Едва ли някой филм ще успее да повдигне напълно завесата пред всичко, свързано с Фреди Мъркюри, останало скрито досега. Просто защото краткият му живот беше невероятно богат, а той обичаше да го живее на пълни обороти.

Както самият Фреди казва: "Прекалеността е част от моята природа. Еднообразието е болест". The Great Pretender обаче е едно добро начало в опита ни да разберем кой всъщност беше той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване