09/26/12 22:13
(http://www.klassa.bg/)

България избра „най-прецизната ръка” в наливането и поднасянето на Stella Artois

. На 25 септември в София се състоя XIII Шампионат по наливане и сервиране на Stella Artois. Събитието се проведе в столичния джаз клуб Studio 5 и събра много гости музиканти, актьори, представители на медии и почитатели на прочутата белгийска марка бира. Сред тях бяха част от музикантите от Д2, Gravity Co, актьорът Стефан А. Щерев. Водеща на събитието беше Хилда Казасян, чиито изпълнения бяха част от артистичната атмосфера на събитието.

XIII Шампионат популяризира ритуала по наливане и сервиране на Stella Artois. Той се състои от 9 стъпки, а прецизното изпълнение на всяка една от тях гарантира, че грижата за производството на висококачественото белгийско светло пиво и начинът на сервиране са същите, както и преди повече от шест столетия.

В престижната надпревара вчера участваха близо 30 бармани от цялата страна, от които за финалния етап в Studio 5 се класираха 8. След изключително оспорвана надпревара, Национален шампион по наливане и поднасяне на Stella Artois стана Енчо Георгиев от с. Кортен, който демонстрира най-голяма прецизност и умение при изпълнението на деветте стъпки на седемвековния ритуал на прочутата белгийска марка бира.

За прецизното изпълнение на деветте стъпки от ритуала от всеки един участник в Националния Шампионат - от подготовката на специалния бокал Stella Artois, през наливането под ъгъл от 45°C и отрязването на пяната, до изисканото поднасяне, следеше експертно жури, чийто почетен член беше Нейно Превъзходителство Аник Ван Калстер – посланик на Кралство Белгия в България.

Енчо Георгиев се наложи над останалите участници с прецизността и лекотата на своето изпълнение.

Древният ритуал по наливане и сервиране на Stella Artois изкуши и гостите. За да овладеят 9-те стъпки, зад бара по време на Националния Шампионат застанаха артистът Стефан А. Щерев и вокалистът на Д2 – Дидо. Двамата демонстрираха изключително старание към всяка една от 9-те стъпки и артистичност.

След като извоюва титлата Национален шампион по наливане и сервиране на Stella Artois, Енчо Георгиев ще представи страната ни на 16-ия Световен шампионат по наливане и сервиране на Stella Artois 2012 - Stella Artois World Draught Masters. Той ще се проведе в края на м. октомври в Монреал. Там той ще се изправи в директни елиминации с мъже и жени от 26 различни държави от петте континента.
Допълнителна информация:

За Stella Artois
Stella Artois® е най-продаваната белгийска марка бира. В България тя е част от порфолиото на “Каменица” АД, част от A Molson Coors Company, и за първи път е представена на българския пазар през 1999 г. По цял свят марката популяризира културата за правилно наливане и поднасяне на бира, като по този начин консумацията й се превръща в истински незабравимо изживяване. Ритуалът от деветте стъпки по правилно наливане и поднасяне на Stella Artois е част от повече от шествековната история на марката. Световният шампионат по правилно наливане и поднасяне на Stella Artois се провежда за първи път през 1997 г. 14 години бармани от цял свят се срещат, за да демонстрират как прецизността и точната техника могат да превърнат поднасянето и консумирането на перфектната бира в съвършено изживяване. България се присъединява към инициативата през 2000 г. И оттогава всяка година страната е представена на световния финал от своя достоен Национален шампион.
Световният Шампионат по наливане на Stella Artois е специфично Белгийско изживяване, което се популяризира по целия свят. Бирата заема свято място в тази държава, където бирите традиционно се сервират в специално създадени чаши, за да акцентират върху специфичния вкусов профил на пивото. Характерната за Stella Artois чаша е бокалът, който заедно с ритуала на 9-те стъпки по наливането, носи и е допълнение към съвършеното удоволствие от консумацията.
За „Каменица” АД


„Каменица” АД е водеща пивоварна компания в България, част от A Molson Coors Company. "Каменица” АД е единствената българска компания, която съчетава трите пивоварни традиции - белгийската, немската и чешката. Портфолиото й включва както местните марки Каменица, Астика, Бургаско пиво, Славена, така и водещите световни марки Stella Artois, Beck’s и Staropramen. Компанията оперира с две пивоварни в Пловдив и Хасково. Общият брой на заетите в дружеството възлиза на около 680 работници и служители и с това компанията е и най-големият работодател в бирената индустрия. За последните четири години „Каменица” АД е инвестирала повече от 68 млн. лева, по-голямата част от които са вложени в пивоварните в Хасково и Пловдив.


За Molson Coors Brewing Company:

Molson Coors Brewing Company е водеща глобална пивоварна компания, която предлага изключителни брандове на почитателите на бирата в целия свят. Компанията произвежда и продава портфолио от водещи примиум марки като Coors Light, Molson Canadian, Carling, Staropramen, Blue Moon, и Cobra - в Северна и Южна Америка, Европа и Азия. В Канада компанията оперира чрез Molson Coors Canada; в САЩ – чрез MillerCoors; във Великобритания и Ирландия – чрез Molson Coors UK; в Централна Европа – чрез Molson Coors Central Europe, а извън тези пазари - чрез Molson Coors International. Molson Coors е включена в Индекса за устойчиво развитие на Dow Jones (Dow Jones Sustainability Index), като непрекъснато търси нови възможности за оптимизиране в сферата на корпоративната отговорност. За повече информация посетете корпоративния уебсайт на компанията - http://molsoncoors.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване