09/26/12 17:12
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ: Не сме подавали сигнал за песента на Мишо Шамара

Никой от ГЕРБ не е подавал сигнал срещу рап песента на Мишо Шамара, която е предизвикала проверка от прокуратурата. Това заявиха депутати от управляващата партия в сряда на брифинг в парламента .
Малко преди това лидерът на БСП Сергей Станишев от трибуната на Народното събрание изрази неодобрението си от репресията срещу рапърите. Той цитира част от текст на песен, в която се казва: „не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба“.
Станишев е скандализиран от факта, че музикантите са били разпитвани от органи на прокуратурата и че може да бъдат съдени и призова с ирония да се приеме нова конституция, според която ръководна роля в държавата да има партия ГЕРБ, а Бойко Борисов да бъде обявен за пожизнен министър-председател.
Депутатите от ГЕРБ Красимир Велчев, Димитър Главчев и Димитър Лазаров обаче заявиха, че никой от партията не е подавал сигнал в прокуратурата за тази песен и не могат да отговарят за действията на съдебната власт, която била независима.
Станишев пък скандално не прочел целия текст на музикалното произведение, който бил много циничен и би било под достойнството да се изговори на глас. За доказателство от пресцентъра на ГЕРБ обаче раздадоха разпечатка на песента, в която бяха подчертали вулгарни фрагменти. Там дори бил похулен националния символ – българското знаме.
На въпрос дали репресията срещу групата на Мишо Шамара не наподобява случая с момичетата от „Пуси Райът“ в Русия, Красимир Велчев отговори, че нямало нищо общо и заяви ядосано: „Вижте текста на песента“.
По-късно главният прокурор Борис Велчев се обяви против образуването на дело срещу Мишо Шамара. Пред Mediapool Велчев казал, че е разговарял с наблюдаващия прокурор по преписката Милко Момчев и изразил „несъгласие с неговите аргументи“. Любопитното е, че Момчев е прокурор и по емблематичното дело „Октопод“, което се води срещу противници на днешната власт. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване