09/26/12 16:19
(http://www.klassa.bg/)

Гърците отново прибегнаха до обща стачка и подпалиха Атина

В сряда се проведе първата 24-часова обща стачка в Гърция след изборите на 17 юни. Администрация, училища, банки, съдилища не отвориха врати.  30 000 гърци до обяд се бяха стекли по улиците на Атина и Солун, охранявани от 3000 полицаи.
Хората протестираха срещу новите икономии, планирани от правителството на Антонис Самарас. По обяд министерството на финансите подкладе огъня, като обяви, че е успяло да изработи бюджетни икономии за 11,5 млрд. евро. Според медиите, те включват сериозно орязване на заплати и пенсии, уволнения на държавни служители и широка програма за приватизация.
Новите мерки са представени от министерството на лидерите на трите партии в управляващата коалиция и трябва да бъдат одобрени от гръцкия парламент преди заседанието на Еврогрупата на 6 октомври. Прилагането им е условието за отпускането на Гърция на транш от 31,5 млрд евро от ЕС и МВФ за избягване на фалит.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване