09/26/12 14:58
(http://radiomilena.com/)

ЕК приема стратегия за насърчаване на растежа и заетостта в културния и творческия сектор

Днес Европейската комисия представи стратегия за разгръщане на пълния потенциал на културния и творческия сектор в ЕС с цел увеличаване на броя на работните места и повишаване на растежа. Тези сектори, които обхващат предприятия и други организации от областта на архитектурата, художествените занаяти, културното наследство, дизайна, фестивалите, киното и телевизията, музикалната индустрия, сценичното и изобразителното изкуство, архивите и библиотечната дейност, издателската дейност и радиото, вече осигуряват до 4,5 % от БВП и 8,5 милиона работни места в Европейския съюз.

Новата стратегия на Комисията има за цел да се повиши конкурентоспособността и потенциалът за износ на тези сектори, както и да се извлече максимална полза от положителното им въздействие върху други области като например иновациите, ИКТ и възстановяването на градската среда. Комисията призовава да се предприемат редица действия за насърчаване на създаването на подходящи условия за разцвета на културния и творческия сектор. Дейностите са насочени към развиването на умения, достъпа до финансиране, насърчаването на нови модели на стопанска дейност, привличането на повече публика, достъпа до международни пазари и подобряването на връзките с други сектори.

 ЕК приема стратегия за насърчаване на растежа и заетостта в културния и творческия сектор

bookmark ЕК приема стратегия за насърчаване на растежа и заетостта в културния и творческия секторsvejo ЕК приема стратегия за насърчаване на растежа и заетостта в културния и творческия секторgoogle ЕК приема стратегия за насърчаване на растежа и заетостта в културния и творческия секторdelicious ЕК приема стратегия за насърчаване на растежа и заетостта в културния и творческия секторstumbleupon ЕК приема стратегия за насърчаване на растежа и заетостта в културния и творческия секторfacebook ЕК приема стратегия за насърчаване на растежа и заетостта в културния и творческия секторСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване