09/26/12 17:00
(http://radiomilena.com/)

Пет години омбудсман в община Поморие /видео/

DSC00023 1024x768 Пет години омбудсман в община Поморие /видео/

Идеята община Поморие да има обществен посредник /омбудсман/ бе на бившия председател на Общински съвет Поморие Стоян Стоянов в края на мандат 2003 – 2007 г., сподели Елена Мурджева на среща с общественици в Център „Св. Георги“. Инициативата на поморийския омбудсман е във връзка с  пет годишната дейност на институцията. Елена Мурджева припомни, че тогава от 19 присъствали съветници 18 са гласували за нейната кандидатура. Бившият общински съветник Кольо Николов бе един от авторите на правилника за прилагане на дейността, който до ден днешен все още не е променен. По стечение на обстоятелствата в същия момент, когато Мурджева говореше за значението и ролята на обществения посредник, в официалния сайт на общината се появи докладна записка относно промяната на Правилника за дейността на обществения посредник.
За пет години през офиса са минали 2226 жалби. На много от тях хората подавали сигнали и поискали помощ, но са предпочитали анонимността, не са желаели да се подписват с истинските си имена. От тях писменните жалби са 1026 и на много от тях проблемите са им били разрешени.

На днешната среща стана ясно, че мандата на г-жа Мурджева изтича, но тя ще изпълнява служебните си ангажименти до избора на новия обшествен посредник, който трябва да бъде избран от съветниците.

В края на срещата зам. председателят на Общински съвет Неделчо Стайков и благодари за положения труд и подари красив букет цветя. Зам. кметът Диана Апостолова също изказа благодарност от името на кмета на общината Иван Алексиев, който не присъства поради служебни ангажименти.

DSC00018 1024x768 Пет години омбудсман в община Поморие /видео/

DSC00019 1024x768 Пет години омбудсман в община Поморие /видео/

DSC00021 1024x768 Пет години омбудсман в община Поморие /видео/

DSC00022 1024x768 Пет години омбудсман в община Поморие /видео/

Видеозапис от срещата и интервю с Елена Мурджева може да гледате тук:

 

 Пет години омбудсман в община Поморие /видео/

bookmark Пет години омбудсман в община Поморие /видео/svejo Пет години омбудсман в община Поморие /видео/google Пет години омбудсман в община Поморие /видео/delicious Пет години омбудсман в община Поморие /видео/stumbleupon Пет години омбудсман в община Поморие /видео/facebook Пет години омбудсман в община Поморие /видео/Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване