09/26/12 07:00
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Прокуратурата разследвала Шамара, опетнил знамето

В прокуратурата е образувано дело срещу рапъра Мишо Шамара, а колегата му Серафим Мартинов-Сарафа е извикан днес на разпит като свидетел заради общата им песен “Бяло, зелено и червено”.

Това обяви зам. главният прокурор Бойко Найденов. Той обясни, че производството е заради рими, които петнят герба и знамето, а не заради споменаването на управляващата партия.

“Има образувано наказателно производство от Софийската градска прокуратура срещу Мишо Шамара за това, че в една негова песен се обругават националният герб и националното знаме. Има такъв текст в НК на Републиката. Производството е срещу Мишо Шамара, а този, който е призован за днес – Серафим Мартинов – Сарафа, е призован на разпит. Следствието се води от следовател Молячка. Така, че няма нищо общо с някакви други песни и т.н.”, коментира ситуацията Бойко Найденов, цитиран от “Правен свят”.

Днес Мартинов трябва да се яви в следствието, за да даде обяснения като свидетел по разследването срещу Шамара. Вчера Серафим Мартинов – Сарафа изрази становището си, че привикването му от прокурорите е заради частта от текста, в която се: “Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба. Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред!”. Авторът подозира, че заради тези рими са проблемите с правосъдието, макар да е извикан само като свидетел.

“Не знам какво толкова съм изпял, но явно съм докоснал някой с думите ми. За мен е малко смешно 2012 г. да ме викат в прокуратурата да се обяснявам за текстовете на песните ми. Смятам, че живеем в демократична държава, живеем в бъдещето, не в 80-те. Нали има свобода на словото. Ще си говорим и ще си пеем каквото си искаме”, заяви Мартинов пред БГНЕС. Рапърът определи историята за смешна, но опасно смешна, защото не знаел кое ще бъде следващото. “Аз нямам намерение да обиждам когото и да е в песните ми. В тях пея това, което усещам и виждам. Трябва да се извиня на някого ли?”, допълни изпълнителят, който днес трябва да бъде разпитан в Националната следствена служба (НСлС).

Ако прокуратурата прецени, че има основания за повдигане на обвинения, и в случай, че виновните бъдат осъдени, те могат да бъдат наказани със затвор до две години или с глоба до три хиляди лева.

За момента остава неясно кой е сезирал прокуратурата, за да започне разследването, но от ГЕРБ побързаха да уточнят, че не са те.

The post Прокуратурата разследвала Шамара, опетнил знамето appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване