09/26/12 13:46
(http://www.klassa.bg/)

Станишев защити Мишо Шамара и Сарафа

Лидерът на БСП Сергей Станишев предложи да се възстанови член Първи на Конституцията и да се запише, че водеща и ръководна сила в държавата е ПП ГЕРБ. Член Втори пък трябвало да гласи, че  названието на страната се изписва като Република ББ.  Поводът за ироничните предлажиния: информацията, че рапърът Сарафа е призован за разпит в Националната следствена служба във връзка с дело, което се води срещу неговия колега Мишо Шамара. Сарафов е бил призован като свидетел заради общата им песен с Мишо Шамара "Бяло, зелено и червено", в която имае има фразата: "Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба". Двамата рапъри именно тази фраза е станала причина да бъдат разследвани.
Станишев смята,     че в основния закон на страната би трябвало да има и член трети, който да оповестява, че пожизнен министър-председател и ръководител на ръководната сила е Бойко Борисов. А член четвърти да указва какъв е герба на страната:  горд лъв с превит кръст и склонена глава. В дясната си лапа държи бухалка, в зъбите си здраво стиска сноб гербери. Главата на лъва е увенчана с полицейска фуражка. Член Пети: Химнът на Република България е песента "Всичко за благото на човека" , която да се изпълнява от  Веселин Маринов.
В отговор зам.- председателят на парламента Анастас Анастасов заяви: „Даже не сте интересен. Господин Станишев, чувствам се неудобно, но за да избегна всякаква възможност за манипулация на народните представители на всички български граждани, бихте ли дошли да цитирате останалата част от песента на Мишо Шамара. Да сравняваш българския флаг с определена функция на женския организъм на всеки лунен месец - и ние четем новини, какво си мислите, че е?"
Досъдебното производство срещу двамата рапъри е образувано по чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс: "който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева."
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване