09/26/12 15:28
(http://www.klassa.bg/)

Хората вярват най-много на телевизията и на църквата

Хората вярват най-много на телевизията и на Българската православна църква. Това сочат резултатите от проучването на Института за социални изследвания и маркетинг, което е проведено между 14 и 17 септември. Според Мира Радева 64% от анкетираните са заявили, че правителството облагодетелства монополите. Тя заяви също така, че  три четвърти смятат, че политиците работят за собствени изгоди, а не в интерес на гражданите. 60% смятат, че изборите са манипулирани и 68% са на мнение, че нищо не зависи от гражданите.
Според изследването хората вярват най-много на телевизията и на българската православна църква, по-малко - на президентството, още по-малко - на правителството, а най-голямо недоверие изпитват към ДАНС и съда, показва изследването.
В класацията президентството е на трето място, правителството - на седмо и доста в дъното на класацията е парламентът. Той е на десето място от общо 13 институции.
Няма институция в България, в която доверието да надвишава недоверието, т.е. всички са с негативни рейтинги, посочи още Радева.
Оценката за управлението на ГЕРБ е по-скоро отрицателна - 33% заявяват, че са по-скоро неудовлетворени, а 30% - че са по-скоро удовлетворени, 5% са фенове на ГЕРБ, 25% смятат, че управлението на ГЕРБ е провал за страната.
Като най-добър вариант за страната през следващата година 28% посочват широка коалиция с участието на ГЕРБ и почти толкова - 27%, посочват широка коалиция без участието на ГЕРБ.
24% смятат, че най-добре ще е ГЕРБ да получат втори мандат, 16% отказват да отговорят, а 6% са поддръжници на други варианти. Изследването показва още, че ГЕРБ имат 19,6% твърди симпатизанти, БСП - 10,1% и „България на гражданите" на Меглена Кунева - 2,9%.
В изследването е засегната и темата „Белене". 34% одобряват решението на управляващите за спиране на проекта, 42% не го подкрепят, 24% са без мнение.
Като най-добър вариант за страната през следващата година 28% посочват широка коалиция с участието на ГЕРБ и почти толкова - 27%, посочват широка коалиция без участието на ГЕРБ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване