09/27/12 15:54
(http://www.klassa.bg/)

Над 53 млн. лева очаква държавата за дяловете от Energo Pro

България иска да вземе най-малко 53.3 милиона лева от продажбата на дела си от 33% в двете електроразпределителни дружества, контролирани от Чешката компания Energo Pro, съобщи мениджърът по предлагането на акциите, цитиран от 3Е-news.net.
Държавата ще предложи 434 940 акции на Енерго Про Мрежи и 495 533 акции на Енерго Про Продажби през Българската фондова борса на 3 октомври, заяви Александър Захариев от Първа финасова брокерска къща, която управлява предлагането. Захариев каза, че Агенцията за приватизация е определила минимални цени от 109.87 лв. за акция на Енерго Про Мрежи и 11.09 лв. за акция на Енерго Про Продажби.
Мажоритарен собственик на двете компании, с дялове от 67%, е компанията Енерго-Про България ЕАД, която е собственост на чешкото дружество Energo Pro. Чешката компания закупи българския енергиен оператор, който държи пазара в Североизточна България, на 28 юни тази година за 133 млн. евро от германския гигант E.On AG.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване