09/29/12 21:19
(http://radiomilena.com/)

Каблешково пее и танцува /видео/

 

DSC00033 1024x768 Каблешково пее и танцува /видео/

„Всяка година в последната събота и неделя на месец септември в Каблешково, родният град ни събира, за да отбележим неговия празник.Празник на нашата земя – земята на Каблешково и нейните жители., който събира от близо и далеч близки, роднини и носи със себе си духът на българщината.
Тази земя ни тегли към себе си, защото тук е родното място на дедите ни. Тук е историята на живота ни, история, която ни кара да се чувстваме горди, че сме наследници на хора-работливи, непокорни и достойни българи.”
С тези думи беше открит празничния концерт, в чест на празника на  Каблешково, от секретаря на Н.Читалище „Атанас Манчев – 1920” Павлина Дърлянова.
„В този тържествен ден отправям благодарност към жителите, които с делата си градят бъдещето на Каблешково”, заяви кметът на града Елена Бояджиева.
Кратко приветствие към жителите на града отправи и Иван Алексиев, кмет на община Поморие, който благодари на организаторите за поканата да бъде част от празнеството. Официални гости на празненството бяха още зам. кметът на общината Янчо Илиев и общинският съветник Ганчо Тотев.
В продължение на час и половина жители и гости на града се наслаждаваха на ритъма и колорита на българския фолклор с участието на детски танцов състав „Емоция”, на изпълнението на малкия гайдаржия Павел Димов, Фолклорна формация „Лазур” с ръководител Бойчо Янев, певицата Валя Грозева, ДТС „Емоция” при НЧ „Ат. Манчев” Каблешково, уникалните „Чеди брадърс”и други участници в програмата
Празничната програма завърши с общо хоро, което изпълни целия площад пред читалището и с пищна заря.

DSC000181 1024x576 Каблешково пее и танцува /видео/

DSC00036 1024x768 Каблешково пее и танцува /видео/

DSC00029 1024x768 Каблешково пее и танцува /видео/
DSC00038 1024x768 Каблешково пее и танцува /видео/

Забележка: Видеозаписите не са снимани от стационарна камера, за което се извиняваме!

/ очаквайте още видео/

 Каблешково пее и танцува /видео/

bookmark Каблешково пее и танцува /видео/svejo Каблешково пее и танцува /видео/google Каблешково пее и танцува /видео/delicious Каблешково пее и танцува /видео/stumbleupon Каблешково пее и танцува /видео/facebook Каблешково пее и танцува /видео/Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване