09/29/12 12:46
(http://radiomilena.com/)

Камено ще се преобрази с 3.5 млн. лв

kameno 1024x768 Камено ще се преобрази с 3.5 млн. лв

3 413 977.33 лв. ще бъдат инвестирани в подобряването на градската среда в Камено по проект от Оперативна програма „Регионално развитие”

В рамките на 15 месеца ще бъдат рехабилитирани и обновени 10 зони на града.

Проектът ще обхване ул. „Осовобождение“, ул. „Александър Стамболийски“, ул. „Царевец“, ул. „Христо Ботев“, ул. „Републиканска“, ул. „Толбухин“, ул. „Михаил Герджиков“ и централната зона за отдих.

 

Чрез европейските средства ще бъдат подменени уличните и градински бордюри, както и съществуващите тротоарни площи. Улиците ще бъдат преасфалтирани и снабдени с нови енергоспестяващи осветителни тела.

Проектът включва и възстановяване на тревните площи, както и ново затревяване на досегашните  зелени площи. Част от средствата ще бъдат изразходени за залесяване на зоните с  едроразмерни и средноразмерни дървета и храсти.

Очакваният ефект е подобряване на качеството за живот и подобряване на  качеството на въздуха. Подмяната на уличното осветление с енергоспестяващи тела също ще окаже влияние върху околната среда ще намали използваната електроенергия.

 Камено ще се преобрази с 3.5 млн. лв

bookmark Камено ще се преобрази с 3.5 млн. лвsvejo Камено ще се преобрази с 3.5 млн. лвgoogle Камено ще се преобрази с 3.5 млн. лвdelicious Камено ще се преобрази с 3.5 млн. лвstumbleupon Камено ще се преобрази с 3.5 млн. лвfacebook Камено ще се преобрази с 3.5 млн. лвСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване