09/29/12 08:13
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Плевнелиев с мъдри слова пред студенти от Харвард

Президентът Росен Плевнелиев разкри пред студентите от университета Харвард тайната на личната си рецепта за успешна политическа кариера.

Българският държавен глава нарече възпитаниците на най-стария и елитен университет в Aмерика бъдещите млади световни лидери.

В своята реч той им разказа за пътя, който е изминал от успешен мениджър до министър и държавен глава.

Плевнелиев кзброи 8-те си лични правила за успешен бизнес, които е пренесъл в президентската администрация и които нарече меню за политици.

“Имайте приоритети, винаги мислете дългосрочно, изграждайте доверие, не превръщайте харченето на публични пари в цел, а в инструмент. Имайте инициативи и не обещавайте много”, посъветва ги президентът.

Плевнелиев се срещна и с български студенти, учещи в елитния универитет.

Те се интересуваха с какво той иска страната ни да е разпознаваема пред света, как държавата ни ще привлече младите хора, които учат зад граница – да се върнат и да работят у нас, ще се подобрят ли условията на живот?

“Когато си повярваш и другите започват да ти вярват. И в Ню Йорк чух хора, които не казват “Браво! Не сте най-корумпираните!”, а “Браво! На прав път сте!”, заяви президентът.

На младите български студенти Плевнелиев каза, че са добре дошли в неговата администрация със своите инициативи и идеи.

“Помагайте ни и вие. Искам Министерство на образованието да знае къде сте. Искам тая държава да знае къде сте. На мен ми е доста странно, че сега ще дойдат изборите и 90% от политиците ще кажат – искаме младите българи да се върнат в България. Ама аз ги питам, те изобщо знаят ли къде са. Защото според мен – не знаят”, каза още държавният глава.

По-късно в университета президентът откри изложба, посветена на съдбата на евреите в България по време на Холокоста и спасяването на българските евреи през Втората световна война.

The post Плевнелиев с мъдри слова пред студенти от Харвард appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване