09/29/12 18:02
(http://www.klassa.bg/)

Станишев обеща да се бори всеки млад човек да получи шанс за работа

Социалистите в Европа ще се борят за възможността на всеки млад човек да получи шанс за работа или преквалификация след завършване на образованието си, заяви Сергей Станишев в първите си минути като президент на ПЕС.

Лидерът на българската левица беше единствен кандидат за поста и го спечели с подкрепата на 91,3% от гласовете на делегатите на Конгреса на ПЕС в Брюксел.

В своето слово председателят на Европарламента Мартин Шулц разказа за разговора си с млада жена, която отправила упрек ктм европейските лидери, които подпомогнали банките със 750 млрд. евро, а младежите – неясно с какво, предаде БГНЕС.

„Ние започнахме европейската кампания срещу младежката безработица и за въвеждане на европейско и национално ниво на младежка гаранция, тоест възможност за всеки млад човек след завършване на образованието си да получи шанс за работа или шанс за преквалификация," заяви в този ред на мисли новоизбраният президент на ПЕС Сергей Станишев.

Той изреди постиженията на кампанията, стартирала през април 2012 г.

„В няколко държави на ЕС, в които социалистите участват в управлението или са управляващи и започват такива програми. Във Франция, например, тя е за нови 100 000 работни места за млади хора с ниска квалификация, същото се прави в Белгия, въвежда се и в Люксембург до края на годината," изброй Сергей Станишев.

При откриването на Конгреса Сергей Станишев заяви, че социалистите в Европа са готови рамо до рамо да водят промените в Европа и света.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване