10/03/12 12:16
(http://www.klassa.bg/)

Comparex стъпва на българския пазар

Предстои ново раздвижване на българския софтуерен пазар. Comparex, най-големият партньор на Microsoft в Европа, отвори офис в България.
Компанията си е поставила за цел да постигне сериозен растеж на българския пазар, с който да допринесе за осъществяването на целта на групата в глобален план да постигне 2 млрд. евро приходи към 2014 г., каза за Investor.bg Оана Пиперова, управител на Comparex България.
Първоначално компанията ще фокусира дейността си в България върху софтуера, с акцент върху „облачните“ услуги.
По думите на Пиперова все повече клиенти на компанията се интересуват от възможностите на виртуализацията с цел намаляване на оперативните им разходи. Тя подчерта, че в България и в момента действат доста центрове за данни, към които има интерес, а същевременно все повече намаляват притесненията, свързани със защитата на данните при „облачните“ услуги.
Във връзка с преструктурирането на дейността на големите световни играчи на българския пазар Пиперова коментира, че в бумът отпреди кризата беше много силен и вероятно някои от компаниите са подготвили твърде агресивни планове за растеж.
Що се отнася до достъпа на компаниите от IT сектора до проектите в публичния сектор, управителят на Comparex България посочи, че потенциалът за растеж е много голям. Предстои реализацията на големи и важни проекти в България, каквото е електронното правителство. Тя изрази надежда държавата и IT бизнесът да намерят правилните решения, така че тези проекти да се реализират.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване