10/03/12 04:46
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Антикорупционната комисия изслушва Мирослав Найденов

Земеделският министър Мирослав Найденов ще бъде изслушан днес от парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси заради скандала с двете бивши служителки на Агенцията по храните.

Двете млади дами получиха по 50 000 лв. “за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter”. Фирмата, спечелила поръчката – “Кей Ем Ком”, е на 25-годишната Кристина Спасова, за кратко дяловете са били прехвърлени на 24-годишната Лора Димитрова. И двете са работили в подчинената на МЗХ агенция по храните.

Под крилото на Найденов, фирмата се е сдобила още с два големи апартамента на стойност над 500 хил. лева на бул. “България” в София, спечелила е поръчка за рекламиране на динозаври, Кристина Спасова дори си купи част от завода за преработка и консервиране на диво-растящи плодове и гъби “Био Ем Ди” в Берковица и така взе земи и имущество за над 1 млн. лева. В същото време 25-годишната Спасова за кратко време е успяла да закупи два офиса за над половин милион лева.  

От аграрното министерство обясниха, че изпълнителят по договора е избран след проведена тръжна процедура по реда на Наредбата за възлагане на малките обществени поръчки. Водещият критерий за избор на изпълнител е бил най-ниската предложена цена.  Проверка в Търговския регистър показва, че фирмата “Кей Ем Ком”е учредена на 26.09.2011г., т.е. само три месеца преди да се подпише договора. 

Общо трима министри ще бъдат изслушани днес в комисията. След Найденов на въпроси на депутати ще отговарят и здравният министър Десислава Атанасова и регионалният Лиляна Павлова.

The post Антикорупционната комисия изслушва Мирослав Найденов appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване