10/03/12 04:25
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Новият ВСС започва работа

Новият състав на ВСС се събира днес на първото си редовно заседание. Висшите магистрати ще гласуват вътрешните правила за работа в кадровия орган на съдебната система.

На официална церемония в Съдебната палата в София новият ще се проведе тържествена церемония по повод встъпването му в длъжност, на която ще присъстват президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, правосъдният министър Диана Ковачева. 

На церемонията ще присъстват конституционни съдии и представители на дипломатическия корпус. 

В него влизат 11 висши магистрати от квотата на парламента, един следовател, шестима съдии и четирима прокурори. Те ще имат петгодишен мандат и задача да възвърнат доверието към съдебната система у нас. Сред техните правомощия са да изберат нов главен прокурор, както и председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд.

В понеделник на извънредно заседание, старият ВСС се саморазпусна. Преди това магистратите приеха формално решение да освободят от предишната им длъжност новоизбраните членове на висшия съдебен орган.

The post Новият ВСС започва работа appeared first on OFFNews Новини.

Публикувана на 10/03/12 04:25 http://offnews.bg/index.php/108059/noviyat-vss-zapochva-rabota
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване