10/03/12 06:03
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

СЕМ организира дискусия за цифровизацията

Дискусия за цифровизацията, озаглавена „Година преди старта: дигитална България”, организира Съветът за електронни медии (СЕМ). Целта е да се срещнат гледните точки на всички участници в процеса – държавните институции, доставчиците на съдържание и операторите на мултиплексите. 

На 1 септември 2013 година аналоговият сигнал ще спре окончателно и ще се премине към цифров. 6 месеца преди тази дата ще има едновременно и аналогово, и цифрово излъчване. Старта ве няколко пъти беше отлаган. Ако се наложи ново отлагане България я чакат солидни глоби. 11 месеца преди същинския преход ще стане ясно каква е готовността на страната ни за дигитализацията. Лицензираните досега програми за цифрово разпространение са 27. За да се приема новият сигнал по-старите телевизори ще имат нужда от монтирането на специални сетъп бох устройства. 

Ефектът от цифровизацията ще бъде по-добро използване на наличните честоти и по-добро качество и разнообразие на програмите. Инициатор на дискусията е най-новият член на СЕМ Мария Стоянова, която влезе в Съвета от президентската квота през юни. Специален гост ще бъде Валтер Бернер, технически директор на медийния съвет в Баден-Вюртемберг и експерт по цифровизация.

The post СЕМ организира дискусия за цифровизацията appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване