10/04/12 13:04
(http://www.klassa.bg/)

Samsung с нов опит да преразгледа глобата от 1 милиард долара

Samsung иска преразглеждане на делото, в което получи глоба от  1 млрд. долара, съобщи Bloomberg. Причината е в председателя на съдебното жури Велвин Хоган, който е скрил от съда подробности за своето минало.
През 1993 г. Хоган е обявил банкрут и срещу него е било заведено дело от работодателя му – Seagate Technology. От Samsung твърдят, че имат дългогодишни договорни и работни отношения със Seagate, като се оказва, че адвокатите, подал иска срещу Хоган и този, защитавал компанията в делото, образувано от Apple са съпрузи.
Според корейската компания наличието на този факт означава, че те са имали право да разглеждат различни аспекти и евентуално да отхвърлят Хоган като член на журито. Освен това те смятат че съдебният заседател умишлено е скрил от съда факти от миналото си, които биха могли да го компрометират.
В телефонно интервю Хоган е обяснил, че е направил нищо нередно. По думите му едно от изискванията на съда е било да декларират дали срещу тях е имало искове през последните 10 години, а 1993 г. е била извън този срок. Според него от Samsung са имали тази информация предварително, но нарочно са го оставили в журито, за да имат повод за преразглеждане на евентуален негативен изход от процеса. От Samsung засега отказват да коментират твърденията на Хоган
По време на процеса на журито му трябваха 3 дни, за да вземе крайното си решение по спора. Тогава съдебните заседатели постановиха глоба от 1,05 млрд. долара за корейската компания. От Apple използваха това решение, за да поискат забрана за продажба в САЩ 8 модела телефони и таблети на Samsung.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване