10/04/12 14:22
(http://www.klassa.bg/)

Едва 4 на сто от българите били ваксинирани срещу грип

Едва 4% от българите са ваксинирани срещу грип. Това каза пред радио „Фокус” д-р Даниела Дариткова, народен представител от ГЕРБ и председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание.
Дариткова посочи, че препоръката на Световната здравна организация и Европейския съвет за контрол на заразните заболявания е да се достигне обхват на населението с ваксини до 75%. „Ваксините са най-ефективната безопасна мярка, с която се подобряват показателите на обожественото здраве. Те са доказали своето качество във времето. Ползата от тях е доказана, защото чрез тях се намалява заболеваемостта от грип. Грипът е особено опасен за хората с хронични заболявания и при тях смъртността от грип е значително по-висока. Във връзка с демографските особености на нашето население и нарастването на хроничните незаразни заболявания трябва да се стараем тези хора да ги предпазваме от усложнения, инвалидизаця и смъртност”, посочи още Даниела Дариткова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване