10/04/12 14:10
(http://radiomilena.com/)

Край на хотелите по плажа

Край на строителството на хотели и палати по плажната ивица. Това реши парламентът, гласувайки на второ четене промените в Закона за устройство на територията, предаде КРОСС.

Всяка постройка вече ще се издига на толкова метри от пясъчната ивица колкото е височината й. Предвижда се и нови обекти да не се появяват или преустройват от вече съществуващи, ако за тях няма осигурени гаражи и места за паркиране в поземления имот.

За местата със свлачища по Черноморието и Дунавското крайбрежие ще се грижи пък регионалното министерство, решиха още депутатите. Министерството ще е отговорно, ако се допуснат аварии или щети и ще координира дейността за предотвратяването им.

Съседите на нови строежи пък вече няма да газят с години в кал и отпадъци.

Собственикът на градежа ще плаща за подземните водопроводи, ел.мрежа и ремонт на улицата след одобряване на необходимите проекти, съгласувани с експлоатационните дружества, чиито мрежи и съоръжения са засегнати и след издаване на разрешение за строеж.

 Край на хотелите по плажа

bookmark Край на хотелите по плажаsvejo Край на хотелите по плажаgoogle Край на хотелите по плажаdelicious Край на хотелите по плажаstumbleupon Край на хотелите по плажаfacebook Край на хотелите по плажаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване