10/04/12 14:21
(http://www.klassa.bg/)

Набират иновативни проекти от фирмите за 5 млн. лева

Иновативни проекти на фирми на обща стойност 5 млн. лв. ще финансира Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Размерът на максималната субсидия е 500 хил. лв., а срокът за кандидатстване е до края на октомври, съобщиха от Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия в четвъртък.
В конкурса могат да участва два типа проекти - научноизследователски развойни и за техническа осъществимост. Предпочитани ще са информационни и комуникационни технологии, приборостроене, биотехнологии, фармация, химия, нови материали и нанотехнологии, екотехнологии и третиране на отпадъци, енергоспестяващи технологии, иновативни технологии за управление на градската среда.
Субсидия до 500 хил. лв. ще се дава за научноизследователски развойни проекти, срокът за които е между 1 и 3 години. За проектите за техническа съвместимост максимумът е 50 хил. лв., а продължителността - до 1 година.
Информация за кандидатите е публикувана на сайта на агенцията www.sme.government.bg.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване