10/04/12 13:03
(http://www.klassa.bg/)

Пенсионер от Русенско осъди електроразпределение на 24 000 лева

Обезщетение от над 24 хил. лв. ще трябва да плати доставчикът на електроенергия в Североизточна България на 66-годишен пенсионер от русенското село Кошов след близо четири годишни съдебни спорове, съобщи Дарик радио в четвъртък.
Иван Петров, на 66 години, започва съдебната битка с тогавашната компания Е.ОН, която тази година продаде бизнеса си на "Енерго-Про", след като през март 2008 г. е извършена проверка на електромера на семейната къща в Кошов. От дружеството заявяват, че уредът е манипулиран и искат титулярът на партидата да плати тока си за шест месеца назад, но преизчислен в максимални киловати за сумата от 1800 лв. Семейството не е съгласно и отказва с мотива, че таблото се намира извън къщата. Започват съдебни дела, първо във Варна, след това и в Русе, където окръжният съд отхвърля претенциите на доставчика, с мотива, че електромерът е собственос на електроразпределителното дружество и то трябва да следи как работи той.
Обжалването от страна на доставчика пред Върховния касационен съд е отхвърлено и сега електроразпределителното дружеството трябва да плати 24 150 лв. на Иван Петров.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване