10/04/12 14:25
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев: Обещаваш, имаш пет години, изпълняваш.

В краткосрочен план твърде много политици действат така, че да бъдат преизбирани. Това е, което не искам да правя. Това е казал президентът Росен Плевнелиев в интервю за авторитетния финансов ежедневник The Wall Street Journal (WSJ), съобщи пресцентърът на „Дондуков“ 2.
Според Плевнелиев е неправилно решенията и изпълнението на ангажиментите да се отлагат за следващ период. „Обещал си, имаш пет години, изпълняваш – просто е. След това хората ще решат“, коментира още българският държавен глава.
Във връзка с дълговите проблеми на държави от региона Росен Плевнелиев заявява, че България е една от страните с най-ниска данъчна тежест. „Трудно е обаче да обясниш на 7,4 милиона българи с техните заплати от 500 евро и пенсии от 150-160 евро, че трябва да плащат дълговете на някого, който получава много по-високи възнаграждения“, казва президентът вероятно имайки предвид ситуацията в южната ни съседка Гърция.
Плевнелиев прогнозира, че в дългосрочен план Европа ще остане световна сила и ще навлезе в нова фаза на интеграция. Той е заявил и че България ще се присъедини към еврозоната, но засега само „следим развитието на ситуацията там“.
Държавният глава информира, че от началото на 2013 г. у нас ще влезе в сила и нов Закон за насърчаване на чуждестранните инвестиции, което било знак, че подобряваме бизнес климата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване