10/04/12 13:06
(http://www.klassa.bg/)

Стартира международен проект за опазване на зоните от Натура 2000

Международен проект за по-добро управление и прилагане на мерките за защита в зоните от мрежата Натура 2000 стартира в Природен парк „Странджа”. Неговата цел е да се събере информация за актуалното състояние и заплахите, както и фиксиране на мерки за опазване на дюните, блатните костенурки и на белите щъркели. Проектът за опазване на биоразнообразието е с продължителност 3 години. Той се финансира по Програма „Югоизточна Европа”. Еколозите посочват като своя приоритетна задача опазването на дюните от човешка инвазия, тъй като 10% от нашето Черноморско крайбрежие влизат в границите на парка. Заедно с това жителите на зоните, които попадат в Натура 2000, ще бъдат информирани как да развиват туризъм и биологично земеделие.
Проектът за опазване на биоразнообразието събира 14 партньори от 7 държави - Унгария, Австрия, Италия, Румъния, България, Гърция и Сърбия. Водеща страна е Унгария – Сдружение за опазване на околната среда „Нимфея” (Nimfea). Общият бюджет е 2 021 215 евро. Одобреното финансиране за дейностите в България възлиза на 194,870 евро, от които национално съфинансиране в размер на 15% от Министерството на регионалното развитие. Проекът ще бъде представен официално в сряда.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване