10/04/12 07:36
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

СУ въвежда електронна система за студентите, за да пребори опашките

Софийският университет въвежда електронна система, която ще реши проблема с опашките пред кабинетите на администрацията във факултетите.

Това обяви зам.-ректорът по информационни дейности, академичен състав и администрация проф. Албена Чавдарова пред OFFNews.

Във вторник студенти, изнервени от чакане на мудната администрация във Философския факултет, се сбиха на опашка.

Младежите чакали пред кабинет 46, където става записването за новата академична година. Приемното време на отдел “Студенти” на Философския факултет е едва три часа дневно. По неофициална информация сбиването станало заради студенти, които носели по няколко студентски книжки наведнъж.

„Не този случай ни е мотивирал да работим за намаляване на опашките пред кабинетите на администрацията. Работим почти година за въвеждането на електронна система за плащания на таксите. След плащане чрез нея записването ще става автоматично за студентите, които нямат невзет изпит. Така чувствително ще се намалят опашките“, каза проф. Чавдарова.

Въвеждането на системата отнело толкова време заради нормативни и административни пречки. Необходимо било и специално разрешение от министъра на финансите, за да може СУ да открие сметка в банка, различна от БНБ, пред която да минават плащанията.

„Не гарантирам, че системата ще заработи от следващия семестър – трябва да направим тестове, все пак става въпрос за лични данни и пари на хората. Необходимо е да има изпитателен срок“, допълни проф. Чавдарова.

Студентите, сбили се на опашката във Философския факултет тя определи като „хора, които не знаят, че се намират в университет“.

The post СУ въвежда електронна система за студентите, за да пребори опашките appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване