10/04/12 10:37
(http://www.klassa.bg/)

Управляващи и опозиция пак се скараха за АЕЦ „Белене“

Управляващи и опозиция отново влязоха в спор за бъдещето на АЕЦ „Белене". В ефира на bTV един срещу друг застанаха председателят на Временната парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта „Белене" Диан Червенкоднев и бившият енергиен министър в кабинета на Тройната коалиция Петър Димитров.
Според Димитров въпросът на бъдещия референдум за централа е отдавна ясен и той е залегнал в подписката на социалистите за националното допитване, а именно - „Подкрепяте ли развитото на ядрената енергетика чрез изграждането на АЕЦ „Белене"?
Представителят на ГЕРБ обаче изтъкна, че в същината си това питане съдържа два независими един от друг въпроса. По думите му хората могат да са „за" развиване на ядрена енергетика у нас, но не на всяка цена чрез изграждане на втора АЕЦ, а например чрез удължаването на живота на 5 и 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй.
Петър Димитров обвини управляващите, че се опитват да „откраднат референдума" за атомната централа.
Димитров обясни, че парите за бъдещата централа няма да се вземат от НЕК, а от проектокомпания, която ще поиска заем от Европейската централна банка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване