10/05/12 13:30
(http://radiomilena.com/)

Ефективно лишаване от свобода ще изтърпи 39 г. криминално проявен и осъждан

Ефективно лишаване от свобода ще изтърпи 39 годишния криминално проявен и осъждан за множество взломни кражби бургазлия – Продан Стефанов, задържан за пореден път преди броени дни в началото на месец октомври. До осъдителната присъда се стигна благодарение усилията на служителите от Първо Районно управление «Полиция» – Бургас и Районна прокуратура – Бургас в лицето на прокурор Светослав Маринчев.

Предисторията започва на 08.09.т.г., когато по обяд в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за осъществявана взломна кражба от къща, разположена на бургаската улица «Успенска». Към мястото на инцидента незабавно се отправил полицейски автопатрул, който влязъл във взломения дом. В горния край на стълбището е забелязан мъж, който не се съобразил с полицейските разпореждания, а посегнал с крак към лицето на единия от служителите. Той се предпазил с ръка, в която попаднал удара, като паралелно с това забелязъл, че агресивния мъж държи в ръката си отверка. Непознатият отказал да се подчини на полицейското разпореждане за преустановяване на действията си, като замахнал няколко пъти с отверката към полицаите. Единият от тях извадил служебното си оръжие, заредено със стоп-патрони, предупредил мъжа, че ще стреля, но след като същият за пореден път не зачел разпорежданията, произвел изстрел в областта на краката на непознатия. В този момент той побягнал към отворен прозорец на стаята и скочил през него, което наложило служителите да възпроизведат още няколко изстрела с цел предотвратяване на бягството. Мъжът напуснал местопроизшествието, но не след дълго потърсил медицинска помощ в «Спешния център» на МБАЛ – Бургас, където е и задържан – установено е, че това е 36 годишния Йордан Бояджиев от Бургас / по прякор «Кочо»/, който проникнал в къщата на ул. «Успенска» заедно с Продан Стефанов / по прякор «Мокан»/. Установено е, че двамата подготвили за изнасяне преносим компютър и видеокамера, но появяването на полицейските служители попречило на намеренията им. След задържането на Продан Стефанов и Йордан Бояджиев е образувано досъдебно производство за взломна кражба и съпротива на орган на властта. По време на полицейската работа със задържаните е констатирано, че същите са извършители и на още две взломни кражби / от частен дом на ул. «Шишман» и детска градина, разположена на ул. «Васил Левски»/, при които са отнети ел. инструменти за общата сума от 10 000 лв. След споразумение с Районна прокуратура по повод взломната кражба, осъществена на ул. «Успенска», Продан Стефанов и Йордан Бояджиев получили 11 месеца ефективно лишаване от свобода. Материалите за неизпълнението на полицейските разпореждания и оказаната съпротива обаче са отделени и поради субективен фактор, спрямо многократно криминално проявените «Кочо» и «Мокан» не е взета мярка «задържане под стража за срок от 72 часа и след изтичането на полицейския арест / в срок от едно денонощие/ същите са освободени.

На 01.10.т.г. служители от Първо Районно управление «Полиция» – Бургас при обход в района на ж.п. гарата забелязали двама мъже, носещи по един чувал на гърба си. Когато мъжете видели служителите, оставили чувалите и побягнали, но са задържани, като е установено, че единия от тях е стария познайник на полицията – 39 годишния  Продан Стефанов – «Мокан» и новия му съучастник – Йордан Андреев, 32 годишен, по прякор «Китай». В чувалите са открити множество ел. инструменти, за които е констатирано, че са откраднати от избено помещение, разположено на ул. «Славянска» в Бургас. Мъжете са задържани за срок от едно денонощие, като при разговорите с полицейските служители, «Мокан» обиждал и се държал агресивно, което наложило използването на физическа сила и белезници. По случая е образувано незабавно производство, като благодарение бързината и професионализма на прокурор Светослав Маринчев от Бургаска районна прокуратура, Продан Стефанов получава от Бургаския районен съд нова осъдителна присъда – 11 месеца лишаване от свобода при строг режим / приведен е в бургаския затвор за изтърпяване на влязлата в сила присъда/. Спрямо  Йордан Андреев е наложена мярка «задържане под стража за срок до 72 часа».

Престои гледането и на други дела по обвинение за извършени взломни кражби от лицата, както и получаването на заслужени присъди, отчитайки факта на извършването в условията на опасен рецидив.

 Ефективно лишаване от свобода ще изтърпи 39 г. криминално проявен и осъждан

bookmark Ефективно лишаване от свобода ще изтърпи 39 г. криминално проявен и осъжданsvejo Ефективно лишаване от свобода ще изтърпи 39 г. криминално проявен и осъжданgoogle Ефективно лишаване от свобода ще изтърпи 39 г. криминално проявен и осъжданdelicious Ефективно лишаване от свобода ще изтърпи 39 г. криминално проявен и осъжданstumbleupon Ефективно лишаване от свобода ще изтърпи 39 г. криминално проявен и осъжданfacebook Ефективно лишаване от свобода ще изтърпи 39 г. криминално проявен и осъжданСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване