10/05/12 14:31
(http://radiomilena.com/)

Поморие отново се превръща в културна сцена от 8 до 14 октомври

111111111 731x1024 Поморие отново се превръща в културна сцена от 8 до 14 октомври

Есенните културни салони за съвременни изкуства – Поморие са ежегоден форум за обмен на информация между творци от различни направления в съвременните изкуства – писатели, поети, художници и скулптори от България, Европа и света, съобщиха от ГРАНД ХОТЕЛ ПОМОРИЕ. Поморие отново ще се превърне в културна сцена от 8 до 14 Октомври в рамките културните салони, които се провеждат за четвърти път съвместно с медийното партньорство на БТА и подкрепата на кмета на община Поморие и кмета на община Бургас.

Откриването се провежда в рамките на заключителните срещи и изложба свързани с Есенните културни салони за съвременни изкуства – Поморие и международната среща „Култура на отворените пространства – концептуален и пост модерен културен туризъм“ , която ще се проведе на 12 Октомври 2012г от 16.00 ч. в ГРАНД ХОТЕЛ ПОМОРИЕ, зала Капитол,

.

В продължение на няколко дни ще се срещнат, за да творят заедно, едни от най-именитите настоящи български творци сред които са Камен Старчев, Емануела Ковач, Красимир Карабаджаков, Долорес Дилова, Стефан Божков, Светозар Бенчев, Греди Асса, Дени Орманова, Васил Василев, Богдан Александров, Констанин Денев, Кольо Карамфилов, Моника Попова, Живко Седларски, Цветан Кръстев, Саша Панчич, Валентин Стефанов, Нина Ковачева, Бистра Бошнакова, Петя Александрова, Елин Рахнев, Георги Тошев, Силвия Чолева, Камен Стоянов, Владия Михайлова, Кирил Кузманов, Христо Станкушев, Огнян Петков. Голямата амбиция Културните салони да се превърнат в международно събитие е вече факт и участие в тях ще вземат и творци от Русия, Турця, Македония и Сърбия.

За първи път ще бъде открит и Есенно-зимния туристически сезон за културен туризъм като се предвижда да бъдат представени календар на премиерната листа на българските театри, Националната опера и балет, Националния дворец на културата, Софийска филхармония, Кантус Фирмус, филхармонични оркестри от страната и календара на културните събития на представен от Националното сдружение на българските общини.

Входът е свободен!

333333333 214x300 Поморие отново се превръща в културна сцена от 8 до 14 октомвриНа 12.10 Явор Милушев

Представя

Незавършена биография

Със специалното участие на Цветана Манева

 

Актьор, писател, депутат, заместник министър…граф! Явор Милушев е личност, която винаги предизвиква любопитство у публиката с талант и гражданска позиция.

След като излезе от политиката актьорът се захвана да пише личната си биография. Едно дълго пътуване към най-новата история на България и Европа. Пътуване, в което се оглежда една невероятна лична съдба и личности, променили най-новата история на страната ни.
„Възпитан съм да бъда свободен човек и да уважавам свободата на другите. Тя е синоним на творчеството. Затова всяка намеса в него носи ако не поражение, то нюанси – в картина, която двамата с Цветана никога не сме рисували”, казва Явор Милушев.

За първи път той ще представи части от Недовършената си биография в Поморие.

„Голямото удоволствие е в това, ако можеш, да направиш нещо повече от това, което другите предлагат. Това е и партньорството – постоянно подаване на идеи. За да се стигне до кулминацията“, разкрива житейската си философия Явор.

 

444444444 214x300 Поморие отново се превръща в културна сцена от 8 до 14 октомвриГеорти Тошев

представя

„Кустурица. Балкански хулиган“

 

 

Филмът „Кустурица. Балкански хулиган“ от документалната поредица „НепознатиТЕ“, който беше включен в официалната програма Ново българско документално кино на започналия на 16-и Международен София филм фест и последния Международен фестивал в Кан през май тази година, разказва за  живота на прочутия режисьор.

В рамките на няколко месеца журналистът Георги Тошев снима в Русия, Белград и Дървен град.

Филмът е увлекателен разказ за това какво се случва днес с един от най-колоритните световни киноразказвачи, известен с буйния си нрав и особено отношение към журналистите. Преди няколко години Кустурица дори се сби с репортер на фестивала в Кан.
Режисьор, актьор, музикант, организатор на фестивал, съпруг, баща, дядо, приятел, професор… Емир Кустурица има много лица. Кое обаче е истинското?
„Кустурица. Балкански хулигат” е неочаквана среща с един от най-интересните европейски режисьори. Пътуване към паметта и забравата. Отвъд успеха, парите, зависимостите и суетата.
Вглеждане в света на Кустурица и неговия дървен град в Мокра гора. Филмов разказ за спечелените и загубени битки. За любопитството да продължаваш да правиш кино.
Емир Кустурица казва: „Човешкият род се намира в една голяма парадоксална ситуация. Ако човекът иска да продължи да живее, трябва да се научи да забравя. Но не смее да забрави онова, което е в основата на характера и същността му“.

7777777 731x1024 Поморие отново се превръща в културна сцена от 8 до 14 октомври

22222222 731x1024 Поморие отново се превръща в културна сцена от 8 до 14 октомври

 Поморие отново се превръща в културна сцена от 8 до 14 октомври

bookmark Поморие отново се превръща в културна сцена от 8 до 14 октомвриsvejo Поморие отново се превръща в културна сцена от 8 до 14 октомвриgoogle Поморие отново се превръща в културна сцена от 8 до 14 октомвриdelicious Поморие отново се превръща в културна сцена от 8 до 14 октомвриstumbleupon Поморие отново се превръща в културна сцена от 8 до 14 октомвриfacebook Поморие отново се превръща в културна сцена от 8 до 14 октомвриСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване