10/05/12 05:43
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Съдът решава днес за Синята зона в София

Делото срещу новите правила за платено паркиране в София ще се гледа днес от Административния съд в София.

То беше заведено от движение “ДНЕС”, което внесе жалба срещу новата наредба на Столичната община за платеното паркиране още на 4 юни, след като беше прието от Столичния общински съвет (СОС).

Новите правила за паркиране в центъра на София влязоха в сила от 1 септември, като имаше гратисен период от един месец само за стикерите, които си купуват живеещите в центъра.

Те предвиждат разделянето на града на две зони – Синя и Зелена. В Синята зона, която обхваща идеалният център на града, вече се плащат 2 лв. за час престой. В Зелената зона цената е 1 лв. на час.

Хората, които живеят в центъра на София, имат право на годишен винетен стикер, който е 150 лв. за Синята зона и 100 лв. за Зелената. За втори автомобил в семейството цената е 3 пъти по-висока.

Тази нова такса беше основният мотив за протеста на движение “ДНЕС”. Хората се организираха чрез група във  Facebook.

Те организираха протести всяка седмица през последния месец. Днес ще се съберат отново в 10.30 ч. пред Административния съд на София и после ще се преместят пред Столичната община.  

The post Съдът решава днес за Синята зона в София appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване