10/06/12 10:47
(http://www.klassa.bg/)

Двадесет и три нови филма на кинофестивала "Златна роза 2012"

Под звуците на "Симфония за дъб DJ, метъл китара и хип-хоп МС" снощи във фестивалният комплекс във Варна бе открит кинофестивала "Златна роза 2012".

В програмата са включени двадесет и три заглавия от дългометражни и късометражни филми. Девет от тях са изработени с подкрепата на Националния филмов център, а четири  са независимите продукции.

Филмите в конкурсната програма ще бъдат оценявани от петчленно жури, под председателството на режисьора Иван Павлов, познат на зрителите с филмите "Всичко от нула" (1996) и "Съдбата като плъх" (2001). Той е  директор на Българската национална филмотека.

Членове на журито са сценаристът Нели Димитрова – носител на "Златна роза" 2011 за сценария на филма "Love.net", кинооператорът Николай Лазаров, който има в биографията си над 40 филма, актьорът и продуцент Камен Воденичаров, както и кино-журналистът Янко Терзиев. На "Златна роза" ще бъдат връчени 2 награди за най-добър късометражен и пълнометражен филм, призове за най-добър режисьор, сценарист, оператор, отличия за най-добър актьор и актриса, награда за дебют и 2 дипломи за индивидуални постижения. Ще има също награда на публиката и на акредитираните журналисти.

Фестивалът на българския игрален филм "Златна роза" се организира от Изпълнителна агенция "Национален филмов център", съвместно с Министерството на културата, община Варна, Фестивален и конгресен център – Варна, "Артин вижън" и в партньорство с Българската национална телевизия и Българската национална филмотека.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване