10/06/12 15:07
(http://www.klassa.bg/)

Папата с нова книга за Исус

Папа Бенедикт XVI е написал книга за детството на Исус Христос, която ще бъде пусната за продажба за Рождество Христово, пише руският в. "Комсомолская правда".
Договорът за книгата е бил подписан на 21 септември между Издателската къща на Ватикана и италианското издателство "Рицоли". Книгата ще излезе на два езика – италиански и немски.
Папата е известен богослов и професор, който вече е написал две книги за Христос - "Исус от Назарет. От кръщаването в Йордан до Прераждането" и "Исус от Назарет. От входа в Ерусалим до Възкръсването".
Още не е ясно как ще се нарича новата книга, но със сигурност се знае, че тя е за ранните години на Исус и ще бъде продължение на предишните две книги, отбелязва изданието.
В съобщение на Ватикана за медиите се казва, че целта на книгата е "да доближи читателите към личността и посланията на Исус". Във Ватикана подчертават, че "от богословска и научна гледна точка работата на Светия отец ще има голямо значение".
Засега няма коментари откъде папата е почерпил толкова много сведения за детството на Исус, че да напише книга за този период от живота му. Известно, че сведенията за детските години на Исус Христо са твърде оскъдни. Очаква се, към Рождество Христово да се изясни кои са били източниците, използвани от папата.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване