10/06/12 16:15
(http://radiomilena.com/)

Светулките на Поморие преди участието им на фесивал в Севлиево /видео/

phoca thumb l DSC 9377 Светулките на Поморие преди участието им на фесивал в Севлиево /видео/

Детска театрална студия „Светулка” към читалище НЧ”Светлина-1939” Поморие ще представи на театралната сцена в Севлиево  най-новия си спектакъл „Любовта е солена”. Новата постановка на поморийските светулки е включена още в първия ден на официалното откриване на детския фестивал, сподели  режисьорът Румяна Кралева .
По неповторим и уникален начин, със средствата на куклено-театралното изкуство и модерните визуални технологии, спектакълът представя историята на Поморие,  нейното минало, настояще и бъдеще. Един синтез от драматургия, поезия, музика, театър, танц, фотография, сценични ефекти, които „съжителстват”  в една нова, културна среда.  Ефектът  за публиката и нейната оценка за  спектакъла е доказателство за добре свършената работа на авторите, които са генерирали нови  идеи и са ги осъществили с деца – актьори. Aвторите – Румяна Кралева, Лидия Атанасова, Красимира Омайникова, Теодора Кралева, Пейо Пантелеев създадоха изцяло нов авторски  спектакъл, който поморийци имаха възможност да гледат по време на морските празници през месец август.

Откъси от постановката и интервю с Румяна Кралева /по време на репетиция/ може да гледате тук:

 Светулките на Поморие преди участието им на фесивал в Севлиево /видео/

bookmark Светулките на Поморие преди участието им на фесивал в Севлиево /видео/svejo Светулките на Поморие преди участието им на фесивал в Севлиево /видео/google Светулките на Поморие преди участието им на фесивал в Севлиево /видео/delicious Светулките на Поморие преди участието им на фесивал в Севлиево /видео/stumbleupon Светулките на Поморие преди участието им на фесивал в Севлиево /видео/facebook Светулките на Поморие преди участието им на фесивал в Севлиево /видео/Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване