10/07/12 12:03
(http://www.klassa.bg/)

Летище Пловдив води преговори за нови дестинации до Близкия изток

Ръководството на летище Пловдив започва преговори за нови  дестинации извън Европа - до Близкия изток. Това каза за БТА изпълнителният директор на аерогарата Дойчин Ангелов след участието си на международна авиационна борса в Абу Даби.  Проведени са били разговори с нискотарифни арабски авиокомпании, които са заявили желание за полети до България. По отношение на европейските дестинации той съобщи, че се разговаря с още
един превозвач освен с Раъйн еър. На авиационната борса са участвали представители на 300 авиокопамнии и на 330 летища от цял свят.
По време на събитието директорът на летище "Пловдив” се е срещнал с представители на 16 авиокомпании. Той е провел разговори и с ръководствата на сродни на пловдивското летище аерогари.
Дойчин Ангелов обясни, че нарастват шансовете за разкриване на дестинации до Турция поради започналите преговори с още две турски компании. Възможно е откриването и на нова дестинация в Испания, тъй като има проявен интерес от испански авиопревозвач.
Последният полет от Пловдив до Франкфурт ще бъде на 3 ноември, но полетите ще бъдат възстановени през летния сезон.
Всички авиокомпании обаче поставят въпроса за стимули, което по думите му подчертава, че ролята на фонда за развитие на летище "Пловдив" е много сериозна за бъдещето на аерогарата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване