10/08/12 16:48
(http://www.klassa.bg/)

7 акта за административни нарушения в „Пирогов“

Седем акта за административни нарушения е наложила Държавната финансова инспекция на Института за спешна помощ „Пирогов”. Това съобщи в понеделник шефът на „Пирогов“ проф. Димитър Раденовски. Инспекцията все още не е приключила с проверките в болницата, които да установят дали са допуснати нарушения и какви точно са те.
„Пет от актовете са издадени на шефа на „Пирогов”, останалите два са на дружеството. Те са свързани с обществените поръчки, ще бъдат обжалвани в съда, надявам се, че ще отпаднат”, коментира шефът на спешния институт.
Здравният министър Десислава Атанасова допълни, че след приключване на проверките, Държавната финансова инспекция ще състави подробен доклад по темата. Атанасова допълни, че одитът на Сметната палата за цените на лекарствата вече е готов и предстои да бъде гледан в Народното събрание. ДДС върху лекарствата на този етап остава на същото ниво и няма планове то да се сваля.
Над 6500 лекари, медицински специалисти и шофьори в центровете за спешна помощ ще бъдат обучени до края на 2013 г. по програма „ПУЛСС – Практически увод в лечението на спешните състояния” на Министерството на здравеопазването. Това каза при откриването на програмата Десислава Атанасова.
Програмата се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси”. Стойността на проекта е 6 258 653,64 лв., а продължителността му е 53 месеца. Всички кадри от 28-те центрове за спешна помощ в страната ще се обучат в Тренировъчния център на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна помощ „Н. И. Пирогов”.
България е от страните с висок процент на налични линейки, каза още Атанасова. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване